Türkiye’nin uzaydaki imzaları artıyor! Fergani bir uyduyu daha uzaya gönderecek!

Fergani Uzay, Washington’da Düzenlenen Satellite 2025 Fuarında İlk Kez Yer Aldı

Washington’da gerçekleştirilen dünyanın en büyük uydu fuarı Satellite 2025’e, Türk uzay şirketi Fergani Uzay ilk defa katıldı. Fuar kapsamında Fergani Uzay Danışmanı Arif Karabeyoğlu, şirketin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Genç ve Yetenekli Ekip ile Uzayda Yenilikçi Projeler

Fergani Uzay, 2022 yılında Selçuk Bayraktar tarafından kuruldu. Şirketin başlangıçta uzayda uyduları taşımak amacıyla transfer araçları geliştirme hedefiyle yola çıktığını belirten Karabeyoğlu, zamanla takım uyduları ve fırlatma araçlarının da projeler arasına girdiğini açıkladı.

Karabeyoğlu, Fergani Uzay’ın ilk uydusu FGN-100-d1’i başarıyla uzaya gönderdiğini ve bu başarının genç bir ekip tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayarak, şirketin üzerinde çalıştığı projelere de değindi.

İlk olarak takım uyduları üzerinde çalıştıklarını belirten Karabeyoğlu, yaklaşık 100 uyduyla 2000 kilometre civarındaki irtifalarda çalışacaklarını ve navigasyon, konumlandırma ve haberleşme alanlarında projeleri olduğunu aktardı.

İkinci projelerinin transfer araçları olduğunu belirten Karabeyoğlu, Fergani’nin bu alanda öncü olduğunu ve kendi uydularını taşıma kabiliyetine sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Uzaydaki Stratejik Özgürlüğüne Katkı Sağlayacak Projeler

Fergani Uzay’ın fırlatma araçları projeleri hakkında bilgi veren Karabeyoğlu, şirketin bu alanda Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağını belirtti. Kendi geliştirdikleri uydu fırlatma araçlarını test ettiklerini ve Türkiye’nin uzayda önemli bir rol oynamasını hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’nin uzaydaki stratejik konumunu güçlendirmek için çalıştıklarını vurgulayan Karabeyoğlu, bu alandaki teknolojik gelişmelere önem verdiklerini ve Fergani Uzay’ın bu konuda öncü bir rol üstleneceğini aktardı.

Karabeyoğlu, Türkiye’nin yerli ve milli uzay teknolojileriyle uzaydaki stratejik özgürlüğünü artıracağını ve Fergani’nin bu alandaki çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Uzayda hareket kabiliyetinin ve fırlatma teknolojilerinin kritik olduğunu belirten Karabeyoğlu, Fergani’nin bu alandaki çalışmalarının heyecan verici ve önemli olduğunu vurguladı.

Related Posts

Vacheron Constantin yeni modeliyle saat severleri mest etti

Dünyaca ünlü saat markası Vacheron Constantin, Les Cabinotiers koleksiyonuna özel ürettiği yeni modelini tanıttı. “Temporis Duo Grand Complication Openface” adını taşıyan bu eşsiz saat, dakika tekrarlayıcı, çift saniye kronograf ve tourbillon …

Wi-Fi’nin Sırrı Çözüldü! İsmi kısaltma sananlar yanılıyor: Gerçek bambaşka

Kablosuz internet teknolojisi Wi-Fi’yi gerçek anlamını kısaltma olarak bilenler yıllardır yanılıyor. Wi-Fi isminin hiç bir anlamı olmadığı ortaya çıktı.

OpenAI’ın yapay zeka cihazı davalık oldu

Yapay zekâ devi OpenAI ile iPod ve iPhone gibi ürünlerin efsanevi tasarımcısı Jony Ive’ın donanım girişimi io, geliştirdikleri yeni cihaz nedeniyle bir ticari marka davasının tarafı oldu. Google destekli bir başka donanım girişimi olan iyO, OpenAI ve io’yu marka ihlaliyle suçlayarak mahkemeye başvurdu. Davaya dair sunulan belgeler, OpenAI’ın planladığı ilk donanım ürünüyle ilgili bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış detayları ortaya koydu.

Dünyanın pedalı Sakarya’da döndü: Şampiyona festivale dönüştü

Sakarya, dünya bisiklet otoritelerinin takvimindeki en prestijli yarışlardan biri olan UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.

WhatsApp geri adım attı! 2026’da devreye sokacak

WhatsApp reklam özelliğini 1 yıl sonra devreye alacağını bildirdi.

WhatsApp eskisi gibi olmayacak! Yeni özellik kabusunuz olabilir

Meta’nın WhatsApp’a getireceği reklam entegresi için endişeler artıyor. Uzmanlar söz konusu yeniliğin güvenlik açısından problem yaratağını belirtiyor.