TTB ve sağlık emek-meslek örgütleri, 14 Mart Tıp Bayramı’nda iş bırakacak

Türk Tabipleri Birliği ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri Aile Hekimliği Performans ve Ödeme Yönetmeliği İçin Mücadele Ediyor

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık emek-meslek örgütleri, Aile Hekimliği Performans ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı üç ayı geride bırakan mücadele programı kapsamında çevrimiçi basın toplantısı düzenleyerek “Eziyete Dönüşen Aile Hekimliği Performans ve Ödeme Yönetmeliği Derhal Geri Çekilmelidir” talebini dile getirdi.

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Sibel Uyan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda ilk sözü TTB Merkez Konseyi II. Başkanı Dr. Pınar Saip aldı. Saip, TTB’nin 14 Mart sürecinde belirlediği “Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün” sloganının birinci basamak sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yaptı ve uygulamaların eziyete dönüştüğünü açıkladı.

TTB üyesi Dr. Ayşegül Ateş Tarla’nın okuduğu ortak açıklamada, “Sağlıkta performans sisteminiz ölüm getirdi” denilerek üç ayda sağlık sisteminde yaşanan olumsuzluklara dikkat çekildi. Dr. Tarla, başta anjiyo masasında stent pazarlıkları olmak üzere şiddet, aşı temininde yaşanan sorunlar ve acil serviste yaşanan ölümler gibi konulara değinerek sağlık emekçilerinin mücadelesine vurgu yaptı.

Sağlık meslek örgütlerinin açıklamasında, Aile Hekimliği Performans ve Ödeme Yönetmeliği geri çekilene kadar mücadeleye devam edileceği belirtildi. Ayrıca, 14 Mart Tıp Bayramı’nda yapılan iş bırakışlarının devam edeceği ve hak mücadelesinin sürdürüleceği kamuoyuna duyuruldu. Atılması gereken adımlar da ayrıntılı bir şekilde sıralandı.

Açıklamada, sağlık meslek örgütlerinin bir araya gelerek taleplerini dile getirdiği vurgulanırken, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası, Aile Sağlığı Çalışanları Ebe ve Hemşire Dernekleri Federasyonu ve diğer birçok sağlık emek-meslek örgütünün de mücadeleye katıldığı belirtildi.

Related Posts

Prof. Dr. Süleyman Pampal: ‘7-7.5 civarında deprem her an olabilir’

Bursa’nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, “7-7.5 üzerinde bir deprem her an mümkündür. Deprem tehlikesi çok yüksek” dedi.

İtalya’da aşırı sıcaklar can aldı

İtalya’da aşırı sıcak hava sebebiyle 2 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. İtalya’nın güneydeki Palermo kentinde kalp rahatsızlıkları olduğu belirtilen 53 yaşındaki bir kadının dün hayatını kaybettiği açıklandı. Bir diğer ölüm haberi ise ülkenin …

İsrail Genelkurmay Başkanı Suriye topraklarında askerleriyle görüştü

Tel Aviv ile Şam arasında normalleşme müzakereleri iddiaları gündemdeyken, İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Suriye’nin güneyinde yer alan Golan Tepeleri’nde komutanlar ve askerlerle bir araya geldi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Zamir …

Bilecik’te yine orman yangını çıktı

Bilecik’in merkeze bağlı Vezirhan beldesinde orman yangını çıktı. Bilecik’te geçtiğimiz haftada da çıkan yangın güçlükle kontrol altına alınmıştı.

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

Baraj için dereyi kuruttular: Yüz binlerce balık telef oldu

Konya’nın Hadim ve Güneysınır ilçelerinden geçen Göksu Nehri, Avşar ve Eğiste Barajlarında su tutulması nedeniyle kurudu. Nehirde yüz binlerce balık telef olurken bölgede çiftçilik yapan üreticiler susuzluk nedeniyle zor günler yaşıyor. Öte yandan Konya’nın bölgede bulunan Göksu Şelalesi’de , turizm açısından önem arz ediyor.