Prof. Dr. Ege Yazgan: Yapay zekayı teknolojik devrim olarak görmeliyiz

Bilgi Üniversitesi Rektör Vekili Yapay Zeka Hakkında Konuştu

Bilgi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ege Yazgan, yapay zekanın iş dünyasına ve insan hayatına etkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yapay zekanın bir teknolojik devrim olduğunu belirten Yazgan, bu sürecin hızla kitleselleşeceğini söyledi. Teknolojinin iş gücü piyasasını değiştireceğini ifade eden Yazgan, devletlerin bu dönüşüm sürecinde küçük işletmelere destek vermesi gerektiğini vurguladı.

“Yapay Zekayı Teknolojik Devrim Olarak Görmeliyiz”

Yapay zekanın insanlık için büyük bir dönüşüm anlamına geldiğini belirten Yazgan, bu süreci bir teknolojik devrim olarak değerlendirdi. Geçmişte yaşanan teknolojik ilerlemelerde olduğu gibi yapay zekanın da hızla kitleselleşeceğini ifade eden Yazgan, “Bazı işler yapay zeka tarafından yapılacak, bu da işsizlik olmasına neden olacak” dedi. Ancak bu sürecin insanlarla birlikte gelişeceğini belirterek yapay zekanın tek başına bir tehdit olarak görülmemesi gerektiğini dile getirdi.

“Devlet Küçük İşletmelere Destek Olmalı”

Teknolojik devrimlerin gelir eşitsizliğine doğrudan sebep olmadığını belirten Yazgan, bu süreçte devletlerin önemli bir rol üstlenmesi gerektiğini söyledi. Küçük işletmelerin gelişen teknolojilere uyum sağlamasının kritik olduğuna dikkat çeken Yazgan, “Kamu otoritesinin önemli olduğunu düşünüyorum çünkü bu konu piyasaya bırakılırsa çıkan sonuç insanları mutsuz eder” ifadelerini kullandı.

“Herkes Yapay Zeka Kullanacak”

Yapay zekanın ilerleyen yıllarda her birey için kişiselleştirilmiş bir şekilde hayatın içinde olacağını belirten Yazgan, bilgiye erişimin belirli kesimlerin tekelinde olmasının eşitsizlikleri artırdığını ifade etti. “Körelmememiz lazım, yapay zekayı kontrol etmemiz lazım” diyen Yazgan, bu süreçte bilinçli bir kullanımın önemine dikkat çekti.

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Related Posts

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yeni rektör

Yaklaşık 10 yıldır rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu’nun görevden ayrılmasından sonra Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi rektörlüğüne uzun yıllardır kurumda çeşitli görevler üstlenen Prof. Dr. Adem Akçakaya getirildi.

Başarısız teze diploma haberimiz Meclis gündeminde

CHP’li Yüksel Taşkın, İzmir Demokrasi Üniversitesi’ndeki iddiaları yanıtlaması isteğiyle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru önergesi verdi.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları açıklandı mı? 2025 MEB İOKBS sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bursluluk sınavı sonuç duyurusuna yönelik bekleyiş devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2025 sınav takvimiyle birlikte bursluluk sınavı sonuç tarihi de belli oldu. Peki, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları açıklandı mı? 2025 MEB İOKBS sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği, Resmi Gazete’de

Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı pazar günü yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nın (2025-HMGS/1) 27 Nisan Pazar günü planlandığı şekilde gerçekleştirileceğini açıkladı.

23 Nisan’da noterler açık mı?

23 Nisan noterler çalışıyor mu sorusu, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde merak edilen konuların başında geliyor. Özellikle resmi işlemlerini bu tarihe denk getirmek isteyen vatandaşlar, “23 Nisan noterler çalışıyor mu” sorusunun cevabını …