Prof. Ayşe Buğra: Herkes susuyor, sadece TÜSİAD değil, sanat kültür kuruluşları da

Prof. Dr. Ayşe Buğra, Eşi Osman Kavala Hakkında Konuştu

Gezi davası kapsamında cezaevinde bulunan Osman Kavala ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde devam eden davaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ayşe Buğra, T24 yazarı Cansu Çamlıbel’in sorularını yanıtladı. “Bu sene karar çıkar heralde. Yaz gelmeden karar çıkacağını umuyoruz” diyen Prof. Dr. Buğra, verdiği yanıtlarla dikkat çekti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Türkiye Arasındaki İlişki

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin daha önceki iki başvuruda ‘ihlal’ kararı verdiğini ancak Türkiye’nin bu kararları uygulamadığını, uygulamamayı tercih ettiğini belirten Prof. Dr. Buğra, kurumun saygınlığının sarsıldığını vurguladı. AİHM’in ve Avrupa Konseyi’nin politik kaygılarla kararlarını ertelediğini ifade eden Prof. Dr. Buğra, uluslararası ilişkilerin etkisi altında kalındığını söyledi.

Ayşe Barım ve TÜSİAD Hakkında Görüşler

Gezi eylemleriyle ilgili yeni bir dosyanın açıldığını belirten Prof. Dr. Buğra, oyuncu menajeri Ayşe Barım’ı tanımadığını ve Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) konusunda korku hissedildiğini ifade etti. TÜSİAD’ın toplumsal ve siyasi gelişmelere etki etme motivasyonunu hatırlatan Prof. Dr. Buğra, kurumun bu konuda biat ettiğini belirtti.

TÜSİAD’ın Kararı

“Korktu.” şeklindeki kısa ve net yanıtıyla dikkat çeken Prof. Dr. Buğra, TÜSİAD’ın cesur davranamayacağını ve genellikle sessiz kaldığını ifade etti. Toplumsal ve siyasi konularda suskunluğunun altını çizen Prof. Dr. Buğra, Montaigne’nin bir sözüyle durumu özetledi: “Bazı dönemlerde insanın söylediği her şey ya yalan ya da söylemeye değmez oluyor.”

Related Posts

Kurmay subayların yüzde 95’i FETÖ’cü çıktı

Türk Silahlı Kuvetleri’nde komutanların görev süresini uzatan teklif, TBMM’de görüşülürken kurmay subayların yüzde 95 inin terör örgütü FETÖ ile bağlantılı olduğu açıklandı.

Arkeologların ağzı bir karış açık kaldı: Toplam 22 bin torbalık malzeme çıktı

Arkeologlar, Çekya’nın Kralovehradecki bölgesinde, D35 otoyolu güzergâhında Laten dönemine ait eşsiz bir Kelt yerleşimi keşfetti. Hradec Kralove Üniversitesi’nden Ladislav Rytir ve Doğu Çekya Müzesi’nden Miroslav Novak’ın öncülük ettiği kazılarda, 25 …

Rusya ve Azerbaycan arasında kriz derinleşiyor: ‘iki ülke arasındaki mücadelenin asıl nedeni Zengezur Koridoru’

Son aylarda Azerbaycan ve Rusya ilişkilerinde gerilim belirgin biçimde arttı. Uzmanlara göre, Moskova ve Bakü arasında başlayan mücadelenin ardında, önemli ulaşım hatları üzerindeki hakimiyet ve küresel projelere entegrasyonla ilgili derin bir jeopolitik rekabet yatıyor. Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Zengezur Koridoru’nun açılması için başlatılan girişim, Bakü ve Moskova arasındaki krizin temel nedeni olarak gösteriliyor.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: ‘7-7.5 civarında deprem her an olabilir’

Bursa’nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, “7-7.5 üzerinde bir deprem her an mümkündür. Deprem tehlikesi çok yüksek” dedi.

İtalya’da aşırı sıcaklar can aldı

İtalya’da aşırı sıcak hava sebebiyle 2 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. İtalya’nın güneydeki Palermo kentinde kalp rahatsızlıkları olduğu belirtilen 53 yaşındaki bir kadının dün hayatını kaybettiği açıklandı. Bir diğer ölüm haberi ise ülkenin …

İsrail Genelkurmay Başkanı Suriye topraklarında askerleriyle görüştü

Tel Aviv ile Şam arasında normalleşme müzakereleri iddiaları gündemdeyken, İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Suriye’nin güneyinde yer alan Golan Tepeleri’nde komutanlar ve askerlerle bir araya geldi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Zamir …