Karavan tutkusunu markaya dönüştürdüler: Hedef global pazara açılmak

Ayşe ve İsmail Akbaş, Karavan Üretiminde İhracata Odaklanıyor

Sakarya’da yaşayan karavan tutkunu Ayşe ve İsmail Akbaş çifti, tecrübelerini kullanarak kendi ihtiyaçlarına uygun karavan tasarlamaya karar verdi. İsmail Akbaş, “En büyük hedefimiz ihracat. Özellikle Balkanlar ve Arap ülkelerine ihracata başlamış durumdayız” dedi.

Akbaş çifti, 7 yıl boyunca çeşitli yerli ve yabancı markaların çekme karavanlarıyla Türkiye’nin turizm bölgelerini gezdi.

2023’te kendi ihtiyaçlarına uygun karavan tasarlamak için harekete geçen çift, iç mimarlık ofislerine bağlı mobilya atölyelerinde seri üretime geçti.

Kocaeli’de düzenlenen “3. Doğu Marmara Karavan, Turizm ve Doğa Sporları Tanıtım Günleri”ne katılan Akbaş çifti, ürünlerinin ilgi gördüğünü belirtti.

Karavanlarını sadece iç piyasada değil Balkanlar ve Arap ülkelerinde de gönderen çift, ihracatlarını genişleterek büyümeyi hedefliyor.

Ayşe Akbaş, karavan üretimine geçmeden önce belirli dönemlerde karavanlarla seyahat ettiklerini ve eşinin kendilerine uygun karavan tasarlamasıyla üretim fikrinin ortaya çıktığını söyledi. Akbaş şunları ekledi: “Yaklaşık 1,5 yıldır sektörde müşterilerimize hizmet veriyoruz.”

Kovid-19 salgını döneminde karavanların popülerlik kazanmaya başladığını belirten Akbaş, müşterilerin bilinçlendikçe kaliteli karavanları tercih edeceğine inandıklarını söyledi.

İç mimar olan İsmail Akbaş ise 7 yıl boyunca çeşitli markaların karavanlarını deneyimlediklerini ve bu deneyimlerle yeni bir marka oluşturduklarını belirtti.

Akbaş çifti, nitelikli üretici olma hedefinde olduklarını ve en büyük hedeflerinin ihracat olduğunu vurgulayarak, ürünlerini belirli kalite standartlarında tutmaya özen gösterdiklerini belirtti. (AA)

Related Posts

Ticaret Bakanlığı duyurdu: 72 milyon lira idari para cezası uygulandı!

Ticaret Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şunlar kaydedildi: “Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında Ticaret Bakanlığımız tarafından yapılan inceleme ve denetimlerde yetki belgesiz ikinci el …

Bir yıl bekletilip 50 milyon TL’ye satılıyor: 5 kardeşe servet kazandırıyor

Muş’ta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) desteğiyle coğrafi işaret belgesi alan eski kaşar peyniri, tüketicilerden talep görüyor. Girişimci 5 kardeşin kurduğu tesiste yılda üretilen 160 ton eski kaşar peyniri …

Ateşkes kararı sonrası altında fiyatlamalar nasıl gelişecek?

ABD önderliğinde Orta Doğu’da “ateşkes” kararının ardından, FED ne yapacak?

Litvanya sanayi üretiminde beklenmedik durgunluk

Litvanya İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre, 2025 Mayıs ayında Litvanya’nın sanayi üretimi yıllık bazda yalnızca %1,9 oranında artış gösterdi. Bu oran, önceki ayki %2,5’lik yukarı yönlü revize edilmiş büyümenin altında kalarak, son on bir …

Türklerin bir numaraları tercihiydi: 123 yıllık Alman şirketi iflasın eşiğinde

123 yıllık Alman şirketi Herzog iflas başvurusunda bulundu. 1902 yılında at battaniyesi üretimiyle faaliyetlerine başlayan ve sonrasında kamp-karavan malzemeleriyle tanınan şirket, özellikle Türkiye’de de tercih edilen karavan malzemeleriyle biliniyordu. Şirket, yeniden yapılanma sürecine girerek faaliyetlerine devam etmeyi planlıyor.

‘Kira bedeli’ yazmak gerekir mi? Tüketiciler Birliği noktayı koydu!

Konutun hem kirada hem satışta fahiş fiyatları gördüğü ekonomik koşullarda, kiracı ve ev sahipleri arasında sorunların artışı dikkat çeker noktaya gelmişti. Yüksek enflasyon şartlarında, Türkiye tarihinde görüşlmemiş çoklukta kiracı-ev sahibi davası …