İçecek alırken dikkat! 3 yeni tehlike tespit edildi: Üzerinde bu yazıyorsa sakın içmeyin

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarafından Yapılan Açıklamaya Göre Yeni Liste Açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, insan sağlığını tehlikeye atan taklit gıda ürünlerini tespit etti ve tüketicileri bilgilendirmek amacıyla yeni bir liste yayınladı. Bu güncel liste, özellikle pide iç harcı, beyaz peynir ve tereyağı gibi yaygın gıda ürünlerinde tespit edilen ciddi hilelere dikkat çekiyor. Ancak en dikkat çekici ürün, karışık meyve aromalı bitki karışımlı içecekler oldu.

Gıda Sektöründe Karşılaşılan Hileler

Restoranlar ve gıda üretim tesislerinde sıkça karşılaşılan hileler arasında, pide harcı, lahmacun harcı ve kebap gibi etli ürünlere düşük kaliteli ve sağlığa zararlı etlerin karıştırılması bulunuyor. Bilhassa hijyen kurallarına uymayan mekanlarda, sakatat, taşlık ve kanatlı etleri gibi maddelerin karışımları tüketiciye sunuluyor.

Pide ve Lahmacun Ürünlerinde Sağlık Riskleri

Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma, tüketicilerin restoranlarda yedikleri ürünler hakkında genellikle bilgi sahibi olmadıklarını belirtti. Sırma, özellikle maliyetleri düşürmek için bazı üreticilerin, etlerin içine düşük kaliteli etler karıştırdığını ve bu durumun mikroorganizma yükü yüksek olan etleri içerebileceğini ve insan sağlığını tehdit edebileceğini vurguladı.

Tek Tırnaklı Hayvan Eti İçeren Ürünler ve Tehlikeleri

Bazı işletmelerin, et ürünlerine at, eşek ya da katır gibi tek tırnaklı hayvan etlerinin katılabildiğini belirten Sırma, bu tür etlerin hayvansal hastalıklara yol açabileceğine dikkat çekti. Bu tür etlerin sağlık açısından risk taşıdığını ve hijyen problemlerine neden olabileceğini aktardı.

Vatandaşların Pide ve Etli Ürünlerde Dikkat Etmesi Gerekenler

Gıda uzmanları, tüketicilerin dikkat etmeleri gereken noktaları sıralayarak, öncelikle işletmenin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından denetlenip denetlenmediğine bakılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yemeklerin kokusu ve tadı hakkında şüpheler oluştuğunda durumun yetkililere bildirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Gıda Hilelerini Tespit Etmek Zor

Restoranlar sıkı denetimlere tabi olsa da, bazı gıda hileleri ancak laboratuvar ortamında tespit edilebilir. Bu nedenle tüketicilere, yasal olmayan ürünlerden uzak durmaları önerildi.

Meyve Aromalı İçeceklerde Sağlık Riskleri

Tarım ve Orman Bakanlığı‘nın denetimlerinde, bazı meyve aromalı içeceklerde ilaç etken maddelerine rastlandığı belirtildi. Bu içeceklerin, tüketicilere tehlikeli vaatlerle satıldığı ve içerdikleri tadalafil ve sibutramin gibi ilaçların sadece doktor kontrolünde kullanılması gerektiği uyarısında bulunuldu.

İçeceklerdeki İlaç Maddelerinin Riskleri

İçeriklerinde ilaç hammaddesi bulunan gıda ürünlerinin sağlığı ciddi şekilde tehlikeye attığına dikkat çekilerek, bu tür maddelerin kalp hastalıkları ve kardiyovasküler problemler gibi ciddi yan etkilere yol açabileceği önemle vurgulandı.

Peynir ve Süt Ürünlerinde Hileler

Beyaz peynir ve kaşar peyniri gibi süt ürünlerinde yapılan hilelerin, süt ve süt ürünlerine ilişkin yasal düzenlemelere rağmen devam ettiği belirtildi. Bazı üreticiler, ürünlerinde maliyetleri düşürmek için yağ oranını azaltıp bitkisel yağlar kullanabiliyorlar.

Related Posts

Kurmay subayların yüzde 95’i FETÖ’cü çıktı

Türk Silahlı Kuvetleri’nde komutanların görev süresini uzatan teklif, TBMM’de görüşülürken kurmay subayların yüzde 95 inin terör örgütü FETÖ ile bağlantılı olduğu açıklandı.

Arkeologların ağzı bir karış açık kaldı: Toplam 22 bin torbalık malzeme çıktı

Arkeologlar, Çekya’nın Kralovehradecki bölgesinde, D35 otoyolu güzergâhında Laten dönemine ait eşsiz bir Kelt yerleşimi keşfetti. Hradec Kralove Üniversitesi’nden Ladislav Rytir ve Doğu Çekya Müzesi’nden Miroslav Novak’ın öncülük ettiği kazılarda, 25 …

Rusya ve Azerbaycan arasında kriz derinleşiyor: ‘iki ülke arasındaki mücadelenin asıl nedeni Zengezur Koridoru’

Son aylarda Azerbaycan ve Rusya ilişkilerinde gerilim belirgin biçimde arttı. Uzmanlara göre, Moskova ve Bakü arasında başlayan mücadelenin ardında, önemli ulaşım hatları üzerindeki hakimiyet ve küresel projelere entegrasyonla ilgili derin bir jeopolitik rekabet yatıyor. Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Zengezur Koridoru’nun açılması için başlatılan girişim, Bakü ve Moskova arasındaki krizin temel nedeni olarak gösteriliyor.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: ‘7-7.5 civarında deprem her an olabilir’

Bursa’nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, “7-7.5 üzerinde bir deprem her an mümkündür. Deprem tehlikesi çok yüksek” dedi.

İtalya’da aşırı sıcaklar can aldı

İtalya’da aşırı sıcak hava sebebiyle 2 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. İtalya’nın güneydeki Palermo kentinde kalp rahatsızlıkları olduğu belirtilen 53 yaşındaki bir kadının dün hayatını kaybettiği açıklandı. Bir diğer ölüm haberi ise ülkenin …

İsrail Genelkurmay Başkanı Suriye topraklarında askerleriyle görüştü

Tel Aviv ile Şam arasında normalleşme müzakereleri iddiaları gündemdeyken, İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Suriye’nin güneyinde yer alan Golan Tepeleri’nde komutanlar ve askerlerle bir araya geldi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Zamir …