Borsa Dolandırıcılıklarına Dikkat!

TÜKONFED Başkanı Uyardı: “Borsada Yüksek Kar Vaadiyle Dolandırıcılık Artıyor”

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, son günlerde borsada yüksek karlılık vaadiyle “çiftlikbank” benzeri dolandırıcılık olaylarının arttığını belirterek, “Bedava peynir fare kapanında olur. Kimse kimseye durduk yere yüzde 500, yüzde 800 kar vermez” dedi.

Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, “çiftlikbank”, “saadet zinciri” ve “titan zinciri” dolandırıcılıklarının halen birçok kişinin hafızasında olduğunu söyledi.

“Para yatır, yüksek kazan” mantığıyla kurulan bu sistemlerin şimdilerde borsa piyasalarında birçok kişiyi ağına düşürdüğüne dikkati çeken Ağaoğlu, şöyle konuştu: “Whatsap ya da telegram gibi mesajlaşma programları üzerinden üye topluyorlar. Kısa vadede, en fazla 6 ayda yüzde 500 ve yüzde 800 gibi karlar vadediyorlar. Sisteme giriyorsunuz ve size kendi oluşturdukları bir aracı kuruma para göndermenizi istiyorlar. Tabi öne şüpheli yaklaşıyor birçok kişi 20 bin, 30 bin ya da 50 bin lira gibi para yatırıyorlar. Ardından birkaç gün sonra 50 bin liranın 80-90 bin lira olduğunu görünce sisteme daha fazla para göndermeye başlıyorlar.”

Ağaoğlu, para gönderilen sözde aracı kuruluşu gibi gösterilen uygulamadan para çekilmek istendiğinde müşteri hizmetlerine yönlendirildiğini vurgulayarak, “Müşteri hizmetleri kısmında telefon dolandırıcılığı başlıyor ve arayan kişi ikna edilerek biraz daha para aktarması isteniyor. 50 bin lira ile başlayıp 1 milyon lira para gönderenler var ve bizi aradılar. Sistemdeki parası 2 ayda 2 milyon 700 bin lira olmuş ama çekemiyor halen para istiyorlar. 2 milyon 700 bin lira blokeli görünüyor sözde birikmiş ya da kazanç sağlamış ancak aldatmanın en önemli yeri burası zaten” dedi.

Borsada bu kadar yüksek karlılık vaadiyle “çiftlikbank” benzeri dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunmasını isteyen Ağaoğlu, şöyle devam etti:

“Bedava peynir fare kapanında olur. Kimse kimseye durduk yere yüzde 500, yüzde 800 kar vermez. Kolay para kazandırdığını vadeden yerlere kesinlikle para gönderilmemeli. Şöyle düşünün kolay kazanç olsa sizin önünüze gelir mi kurtlar çakallar kapar önceden. Buluş yap mükemmel sistem kur elinden kaparlar. Devlet güvencesi aranmalı para yatırırken. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve SPK izinleriyle oluyor borsada birçok işlem. Araştırmadan yasal olup olmadığı bilinmeden öneriyle, vaatlerle herhangi bir yere para gönderilmesi doğru değil.”

Ağaoğlu, bu tür sistemleri “dipsiz kuyu”ya benzeterek, “Siz attıkça gelmesini beklersiniz ama gelmez. Giden gitti. Herkes kolay para kazanma peşinde. Alın terinizle kazandığınızı daha çok kazanma hırsıyla dolandırıcılara kaptırmayın. Borsa ya da coin yatırımları bilerek yapılmalı, vaatle yapılan işten ciddi zarar görebilirsiniz.” diye konuştu. – BURSA

Related Posts

Ticaret Bakanlığı duyurdu: 72 milyon lira idari para cezası uygulandı!

Ticaret Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şunlar kaydedildi: “Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında Ticaret Bakanlığımız tarafından yapılan inceleme ve denetimlerde yetki belgesiz ikinci el …

Bir yıl bekletilip 50 milyon TL’ye satılıyor: 5 kardeşe servet kazandırıyor

Muş’ta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) desteğiyle coğrafi işaret belgesi alan eski kaşar peyniri, tüketicilerden talep görüyor. Girişimci 5 kardeşin kurduğu tesiste yılda üretilen 160 ton eski kaşar peyniri …

Ateşkes kararı sonrası altında fiyatlamalar nasıl gelişecek?

ABD önderliğinde Orta Doğu’da “ateşkes” kararının ardından, FED ne yapacak?

Litvanya sanayi üretiminde beklenmedik durgunluk

Litvanya İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre, 2025 Mayıs ayında Litvanya’nın sanayi üretimi yıllık bazda yalnızca %1,9 oranında artış gösterdi. Bu oran, önceki ayki %2,5’lik yukarı yönlü revize edilmiş büyümenin altında kalarak, son on bir …

Türklerin bir numaraları tercihiydi: 123 yıllık Alman şirketi iflasın eşiğinde

123 yıllık Alman şirketi Herzog iflas başvurusunda bulundu. 1902 yılında at battaniyesi üretimiyle faaliyetlerine başlayan ve sonrasında kamp-karavan malzemeleriyle tanınan şirket, özellikle Türkiye’de de tercih edilen karavan malzemeleriyle biliniyordu. Şirket, yeniden yapılanma sürecine girerek faaliyetlerine devam etmeyi planlıyor.

‘Kira bedeli’ yazmak gerekir mi? Tüketiciler Birliği noktayı koydu!

Konutun hem kirada hem satışta fahiş fiyatları gördüğü ekonomik koşullarda, kiracı ve ev sahipleri arasında sorunların artışı dikkat çeker noktaya gelmişti. Yüksek enflasyon şartlarında, Türkiye tarihinde görüşlmemiş çoklukta kiracı-ev sahibi davası …