Binlerce otobüs şoförü kontak kapatmıştı: İETT’den açıklama geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü Ödemelerde Değişikliğe Gidiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü, 1 Haziran 2025 tarihinden itibaren ödemelerde değişikliğe gittiklerini duyurdu. Yapılan açıklamada, mevcut sistemin değiştirilmesi gibi çeşitli alternatiflerin değerlendirildiği belirtildi. Ayrıca, Özel Halk Otobüsleri tarafından olası bir eyleme karşı alınan önlemlerle İstanbulluların ulaşımda en az düzeyde etkilenmesinin sağlanacağı vurgulandı.

İETT’den Açıklama Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“İstanbul’da İETT, Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise en büyük ikinci toplu ulaşım filosunu işletmektedir. Günde 64 bin sefer yapılan İstanbul’da toplam 6 bin 786 araç bulunmaktadır. 2020 yılında ise Özel Taşımacılık İşletim Sistemi (ÖTİS) ile Özel Halk Otobüsleri için önemli bir değişikliğe gidilmiş ve finansman desteği sağlanmıştır.”

Özel Halk Otobüslerinden elde edilen geliri artırmak amacıyla yapılan çalışmaların detayları da açıklamada yer aldı. 2024 yılında araç yenilemeleri için 1 milyar 300 milyon TL’lik destek ödemesi gerçekleştirildi.

Önemli Önlemler Alındı

Özel Halk Otobüsleri için 1 Haziran 2025 tarihinden itibaren ödemelerde değişiklikler yapılacağı duyuruldu. Oluşturulan alternatif tedbirlerle birlikte, İstanbulluların olası eylemlerden minimum düzeyde etkilenmesi için önlemler alındı. İBB ve İETT tarafından yapılan çalışmaların sonuçlarını anlık olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT’nin resmi iletişim kanallarından takip edebilirsiniz.”

Related Posts

Ticaret Bakanlığı duyurdu: 72 milyon lira idari para cezası uygulandı!

Ticaret Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şunlar kaydedildi: “Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında Ticaret Bakanlığımız tarafından yapılan inceleme ve denetimlerde yetki belgesiz ikinci el …

Bir yıl bekletilip 50 milyon TL’ye satılıyor: 5 kardeşe servet kazandırıyor

Muş’ta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) desteğiyle coğrafi işaret belgesi alan eski kaşar peyniri, tüketicilerden talep görüyor. Girişimci 5 kardeşin kurduğu tesiste yılda üretilen 160 ton eski kaşar peyniri …

Ateşkes kararı sonrası altında fiyatlamalar nasıl gelişecek?

ABD önderliğinde Orta Doğu’da “ateşkes” kararının ardından, FED ne yapacak?

Litvanya sanayi üretiminde beklenmedik durgunluk

Litvanya İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre, 2025 Mayıs ayında Litvanya’nın sanayi üretimi yıllık bazda yalnızca %1,9 oranında artış gösterdi. Bu oran, önceki ayki %2,5’lik yukarı yönlü revize edilmiş büyümenin altında kalarak, son on bir …

Türklerin bir numaraları tercihiydi: 123 yıllık Alman şirketi iflasın eşiğinde

123 yıllık Alman şirketi Herzog iflas başvurusunda bulundu. 1902 yılında at battaniyesi üretimiyle faaliyetlerine başlayan ve sonrasında kamp-karavan malzemeleriyle tanınan şirket, özellikle Türkiye’de de tercih edilen karavan malzemeleriyle biliniyordu. Şirket, yeniden yapılanma sürecine girerek faaliyetlerine devam etmeyi planlıyor.

‘Kira bedeli’ yazmak gerekir mi? Tüketiciler Birliği noktayı koydu!

Konutun hem kirada hem satışta fahiş fiyatları gördüğü ekonomik koşullarda, kiracı ve ev sahipleri arasında sorunların artışı dikkat çeker noktaya gelmişti. Yüksek enflasyon şartlarında, Türkiye tarihinde görüşlmemiş çoklukta kiracı-ev sahibi davası …