Balık yemeden önce bir kez daha düşünün

Sağlık Uzmanından Balık Tüketimi Tavsiyesi: Haftada İki Kez Balık Yemek Önemli

Akciğer hastalıkları uzmanı Dr. Neena Chandrasekaran, haftada iki kez balık tüketmenin sağlık açısından faydalı olabileceğini belirtti. Ancak aşırı balık tüketiminin toksik etkilere neden olabileceğini vurgulayan Chandrasekaran, özellikle kadınları ve hamileleri uyarmayı ihmal etmedi.

Balığın Toksik Etkilerine Dikkat!

Sosyal medyada paylaştığı bir videoda Dr. Chandrasekaran, “Haftada yaklaşık iki kez balık, özellikle yağlı balıkların tüketilmesi, kardiyovasküler hastalıkların ve diğer ölüm nedenlerinin riskini azaltabilir” dedi. Omega-3 açısından zengin somon, alabalık ve hamsi gibi balıkların kalp sağlığına olumlu etkisi olduğunu vurgulayan uzman, hamile kadınların bu balıkları tüketerek bebeklerinin beyin ve göz gelişimini destekleyebileceğini ifade etti.

Ancak balık tüketiminin aşırı olması durumunda potansiyel risklerin ortaya çıkabileceğine dikkat çeken Dr. Chandrasekaran, balıkların cıva içerebileceği ve aşırı tüketildiğinde toksik olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Bu nedenle, balık tüketiminde denge çok önemlidir.

Haftada İki Kez Yağlı Balık Tüketilmesi Öneriliyor

Ulusal Sağlık Merkezi’nin Eatwell Rehberi’ne göre, her hafta en az iki porsiyon balık tüketmek önerilmektedir. Bu porsiyonlardan birinin somon, sardalya veya uskumru gibi yağlı balıklardan olması tavsiye edilmektedir.

Taze veya konserve ton balığının yağlı balıklar kategorisine girmediğini belirten uzmanlar, yağlı balıklar arasında şunları sıraladı:

  • Sardalya
  • Somon
  • Hamsi
  • Alabalık
  • Orkinos

Related Posts

Uzmanı açıkladı: Kalp krizi riskini azaltmada etkili olabilir

Sadece sinir uçlarını değil kalbinizi de mi etkiliyor? Uzmanlar, zona hastalığının kalp damarlarına zarar verdiğini söylüyor. Peki, tek bir aşıyla bu riskleri azaltmak mümkün mü?

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Kanserle Savaşta Yeni Umut NK Hücreleri 

Kanserle savaşta yeni umut NK hücreleri hakkında konuşan uzmanlar, önemli açıklamalarda bulundu. 

Uzmanından kritik uyarı: ‘Saç dökülmesi ilerlediyse, ilaçlar etkili olmaz’

Dr. Mehmet Erdoğan, “Saç dökülmesi yaşayan bireyler genellikle ilaçlarla dökülmeyi yavaşlatmaya çalışır. Ancak, bu ilaçların etkisi kişiden kişiye değişebilir ve uzun vadeli kullanım gerektirebilir. Saç dökülmesinin erken evrelerinde, ilaçlar saçların korunmasına yardımcı olabilir. Ancak, dökülme belirli bir seviyeye ulaştığında, bu ilaçlar kaybedilen saçları geri getirmez. Saç ekimi, dökülen bölgelerde kalıcı bir çözüm sunmanın tek yoludur” dedi.

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi’nde ‘Çevresel Kirlilik’ , ‘Göçler’ , ‘Küresel Isınma’ masaya yatırılacak