Altın alımları düştü, satışlar azaldı

Şanlıurfa’da Yöresel Altın Takılar ve Altın İmalatı Hakkında Bilgiler

Şanlıurfa’da en popüler yöresel altın takılar arasında frenk bağı, Madonna ve akıtma gibi ağır gramajlı ürünler öne çıkıyor. Altın imalatı ustaları, bu takıların işçiliğinin zorluğuna ve satışların bazen zorluğuna dikkat çekiyor. Genellikle Urfa’da altınlar sabit fiyatlarla üretilirken, dışarıdan gelen ürünlerin fiyatları değişkenlik gösterebiliyor. Yüksek altın fiyatlarına rağmen, altın hala güvenilir bir yatırım aracı olarak değerini koruyor.

“Altının Fiyatı Yüksek Olması Alımlarda Düşüşe Neden Oluyor”

Altın imalat ustası Mahmut İnci, telkari ürünlerinin üretiminin çok zor olduğunu belirterek, Urfa’da genellikle 22 ayar altından yapılan yöresel takıların tercih edildiğini söylüyor. Frenk bağı, Madonna ve akıtma gibi ağır gramajlı takıların satışının zor olabileceğini vurgulayan İnci, bu takıların Urfa’ya özgü olduğunu ve dışarıdan gelen ürünlerden farklılık gösterdiğini belirtiyor. Aynı zamanda telkari ürünlerinin üretiminin zorluğuna da dikkat çeken İnci, altının yüksek fiyatı nedeniyle alımlarda düşüş yaşandığını ifade ediyor.

“Altın, Uzun Vadede Değer Kazanan Güvenilir Bir Yatırım Aracıdır”

Kuyumcu Bünyamin Keskinbıçaklı ise Şanlıurfa’nın yöresel altınlarını kendi atölyelerinde el yapımı olarak ürettiklerini belirtiyor. Frenk bağı ve Madonna gibi takıların Urfa’nın yöresel altın takılarından olduğunu ve kendi atölyelerinde ürettiklerini dile getiren Keskinbıçaklı, bu takıların diğerlerine göre daha uygun fiyatlarla tercih edildiğini ve daha kullanışlı olduğunu belirtiyor. Urfa’nın yöresel takılarının fiyatlarının sabit kaldığına dikkat çeken Keskinbıçaklı, altının uzun vadede değer kazanan ve güvenilir bir yatırım aracı olduğunu vurguluyor. Ustalık gerektiren altın işçiliğinin zorluğuna rağmen, altının her koşulda değerini koruduğunu belirtiyor.

Related Posts

Prof. Dr. Süleyman Pampal: ‘7-7.5 civarında deprem her an olabilir’

Bursa’nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, “7-7.5 üzerinde bir deprem her an mümkündür. Deprem tehlikesi çok yüksek” dedi.

İtalya’da aşırı sıcaklar can aldı

İtalya’da aşırı sıcak hava sebebiyle 2 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. İtalya’nın güneydeki Palermo kentinde kalp rahatsızlıkları olduğu belirtilen 53 yaşındaki bir kadının dün hayatını kaybettiği açıklandı. Bir diğer ölüm haberi ise ülkenin …

İsrail Genelkurmay Başkanı Suriye topraklarında askerleriyle görüştü

Tel Aviv ile Şam arasında normalleşme müzakereleri iddiaları gündemdeyken, İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Suriye’nin güneyinde yer alan Golan Tepeleri’nde komutanlar ve askerlerle bir araya geldi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Zamir …

Bilecik’te yine orman yangını çıktı

Bilecik’in merkeze bağlı Vezirhan beldesinde orman yangını çıktı. Bilecik’te geçtiğimiz haftada da çıkan yangın güçlükle kontrol altına alınmıştı.

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

Baraj için dereyi kuruttular: Yüz binlerce balık telef oldu

Konya’nın Hadim ve Güneysınır ilçelerinden geçen Göksu Nehri, Avşar ve Eğiste Barajlarında su tutulması nedeniyle kurudu. Nehirde yüz binlerce balık telef olurken bölgede çiftçilik yapan üreticiler susuzluk nedeniyle zor günler yaşıyor. Öte yandan Konya’nın bölgede bulunan Göksu Şelalesi’de , turizm açısından önem arz ediyor.