Tayvan yakınlarındaki batık piramit, tarihi yeniden yazabilir

Japonya`da Yonaguni Anıtı: Tarihi ve Gizemi

Japonya’nın Ryukyu Adaları yakınlarında, deniz seviyesinden sadece 25 metre derinlikte bulunan ve Yonaguni Anıtı olarak bilinen esrarengiz yapı, 1986’daki keşfinden bu yana bilim dünyasını büyülemeye devam ediyor.

Bu devasa anıt, keskin açılı basamaklarıyla yaklaşık 27 metre yüksekliğe sahip ve tamamen taştan yapılmış gibi görünüyor. Bu durum, birçok kişinin yapının insan eliyle inşa edildiğini iddia etmesine neden oluyor.

Japonya’nın Atlantis’i ve binlerce yıllık sır

Yapılan analizler, bu taş oluşumun 10.000 yıldan daha eski olduğunu gösteriyor. Eğer Yonaguni Anıtı insanlar tarafından yapılmışsa, bu, yapının 12.000 yıl önce inşa edildiğini ve bu bölgenin sular altında kalmadan önce var olduğunu gösteriyor. Bu da Yonaguni Anıtı’nın, Mısır piramitleri veya Stonehenge gibi diğer antik yapılarından binlerce yıl daha eski olabileceği anlamına geliyor.

Bilim insanları, antik toplumların, büyük yapıları inşa etme yeteneklerini 12.000 yıl önce tarımın gelişmesiyle kazandığını düşünüyor. Fakat yapı daha eski bir tarihte inşa edildiyse, bu durum insanlığın tarihine dair düşüncelerimizi kökten değiştirebilir ve kayıp bir medeniyetin varlığına dair ipuçları sağlayabilir. Bu nedenle, Yonaguni Anıtı sıklıkla “Japonya’nın Atlantis’i” olarak anılıyor, ancak yapının yapısı hala tartışma konusu.

Göbekli Tepe’yi hatırlatıyor

Son yıllarda sosyal medya ve podcast’ler sayesinde daha fazla ilgi gören bu gizemli yapı, tarihçilerin ve arkeologların dikkatini çekiyor. Eğer Yonaguni Anıtı insan yapımıysa, Türkiye’deki aynı dönemde inşa edildiği düşünülen Göbekli Tepe ile birlikte kayıp medeniyetlere dair güçlü kanıtlar sunabilir. Göbekli Tepe, M.Ö. 9500 ila M.Ö. 8000 yılları arasında yerleşim yeri olarak kullanılmıştır ve bu, Mısır piramitlerinden 5.000 yıl, Stonehenge’den ise 6.000 yıl daha eski bir tarihi ifade eder.

Bununla birlikte, Endonezya’daki Gunung Padang gibi diğer antik yapılar bu iki yapıdan daha eski olabilir. Gunung Padang, dünyanın en eski piramidi olarak kabul ediliyor ve yapılan çalışmalar, 30 metre derinlikteki megalit yapının 16.000 yıldan daha eski olabileceğini gösteriyor. Bilim insanları, bu yapı sayesinde avcı-toplayıcı toplumların daha ileri mühendislik becerilerine sahip olabileceğini düşünüyor.

Yonaguni Anıtı hakkında kesin bir yargıya varmak henüz mümkün değil. Bilim insanları, bölgedeki kumtaşı kırılmalarının doğal bir jeolojik oluşumun sonucu olabileceğini öne sürerken, yapı binlerce yıldır su altında olduğu için taşların düz ve insan eliyle yapılmış gibi görünmesine deniz yaşamının yol açmış olabileceği düşünülüyor.

Related Posts

Vacheron Constantin yeni modeliyle saat severleri mest etti

Dünyaca ünlü saat markası Vacheron Constantin, Les Cabinotiers koleksiyonuna özel ürettiği yeni modelini tanıttı. “Temporis Duo Grand Complication Openface” adını taşıyan bu eşsiz saat, dakika tekrarlayıcı, çift saniye kronograf ve tourbillon …

Wi-Fi’nin Sırrı Çözüldü! İsmi kısaltma sananlar yanılıyor: Gerçek bambaşka

Kablosuz internet teknolojisi Wi-Fi’yi gerçek anlamını kısaltma olarak bilenler yıllardır yanılıyor. Wi-Fi isminin hiç bir anlamı olmadığı ortaya çıktı.

OpenAI’ın yapay zeka cihazı davalık oldu

Yapay zekâ devi OpenAI ile iPod ve iPhone gibi ürünlerin efsanevi tasarımcısı Jony Ive’ın donanım girişimi io, geliştirdikleri yeni cihaz nedeniyle bir ticari marka davasının tarafı oldu. Google destekli bir başka donanım girişimi olan iyO, OpenAI ve io’yu marka ihlaliyle suçlayarak mahkemeye başvurdu. Davaya dair sunulan belgeler, OpenAI’ın planladığı ilk donanım ürünüyle ilgili bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış detayları ortaya koydu.

Dünyanın pedalı Sakarya’da döndü: Şampiyona festivale dönüştü

Sakarya, dünya bisiklet otoritelerinin takvimindeki en prestijli yarışlardan biri olan UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.

WhatsApp geri adım attı! 2026’da devreye sokacak

WhatsApp reklam özelliğini 1 yıl sonra devreye alacağını bildirdi.

WhatsApp eskisi gibi olmayacak! Yeni özellik kabusunuz olabilir

Meta’nın WhatsApp’a getireceği reklam entegresi için endişeler artıyor. Uzmanlar söz konusu yeniliğin güvenlik açısından problem yaratağını belirtiyor.