Prof. Dr. Ege Yazgan: Yapay zekayı teknolojik devrim olarak görmeliyiz

Bilgi Üniversitesi Rektör Vekili Yapay Zeka Hakkında Konuştu

Bilgi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ege Yazgan, yapay zekanın iş dünyasına ve insan hayatına etkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yapay zekanın bir teknolojik devrim olduğunu belirten Yazgan, bu sürecin hızla kitleselleşeceğini söyledi. Teknolojinin iş gücü piyasasını değiştireceğini ifade eden Yazgan, devletlerin bu dönüşüm sürecinde küçük işletmelere destek vermesi gerektiğini vurguladı.

“Yapay Zekayı Teknolojik Devrim Olarak Görmeliyiz”

Yapay zekanın insanlık için büyük bir dönüşüm anlamına geldiğini belirten Yazgan, bu süreci bir teknolojik devrim olarak değerlendirdi. Geçmişte yaşanan teknolojik ilerlemelerde olduğu gibi yapay zekanın da hızla kitleselleşeceğini ifade eden Yazgan, “Bazı işler yapay zeka tarafından yapılacak, bu da işsizlik olmasına neden olacak” dedi. Ancak bu sürecin insanlarla birlikte gelişeceğini belirterek yapay zekanın tek başına bir tehdit olarak görülmemesi gerektiğini dile getirdi.

“Devlet Küçük İşletmelere Destek Olmalı”

Teknolojik devrimlerin gelir eşitsizliğine doğrudan sebep olmadığını belirten Yazgan, bu süreçte devletlerin önemli bir rol üstlenmesi gerektiğini söyledi. Küçük işletmelerin gelişen teknolojilere uyum sağlamasının kritik olduğuna dikkat çeken Yazgan, “Kamu otoritesinin önemli olduğunu düşünüyorum çünkü bu konu piyasaya bırakılırsa çıkan sonuç insanları mutsuz eder” ifadelerini kullandı.

“Herkes Yapay Zeka Kullanacak”

Yapay zekanın ilerleyen yıllarda her birey için kişiselleştirilmiş bir şekilde hayatın içinde olacağını belirten Yazgan, bilgiye erişimin belirli kesimlerin tekelinde olmasının eşitsizlikleri artırdığını ifade etti. “Körelmememiz lazım, yapay zekayı kontrol etmemiz lazım” diyen Yazgan, bu süreçte bilinçli bir kullanımın önemine dikkat çekti.

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Related Posts

2025-ALES/2 yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 2025-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) yapıldı.

ALES başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 06 Temmuz’da saat 10.15 itibarıyla 81 ildeki sınav merkezlerinde başladı. Sınava 151 bin 165 kişi başvurdu.

ÖSYM, hafta sonu YDS ve ALES sınavlarını düzenleyecek

ÖSYM, hafta sonu YDS ve ALES sınavlarını düzenleyecek

Ertuğrul Özkök: Meğer o olay, elinde paketle mağazaya giren mobiletli bohem adamla başlamış

Ertuğrul Özkök: Meğer o olay, elinde paketle mağazaya giren mobiletli bohem adamla başlamış

2025 YKS sınav gözetmeni ücretleri ne zaman yatacak? 2025 YKS gözetmen ücreti ne kadar?

ÖSYM görevli ücretlerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı, 2025 YKS oturumlarında (TYT, AYT, YDT) sınav görevlisi olan görevliler tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, 2025 YKS sınav gözetmeni ücretleri ne zaman yatacak? 2025 YKS gözetmen ücreti ne kadar?

AGS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA 2025 || MEB-AGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, açıklandı mı, belli oldu mu?

2025 AGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı için geri sayım başladı. Bu yıl ilk kez uygulanacak olan AGS sınavına kısa süre kalırken, adaylar da sınav yerleri için yapılacak açıklamaya yoğunlaştı. ÖSYM tarafından yapılacak olan sınavda öğretmen adaylarına, MEB-AGS kapsamındaki AGS’de 80 soru sorulacak. Sınav, sözel ve sayısal yetenek, tarih, Türkiye coğrafyası, eğitimin temelleri ve Türk milli eğitim sistemi ile mevzuatı (Anayasa, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu) konularını kapsayacak. Öte yandan AGS sınav yerleri, sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecek. İşte, AGS sınav tarihi ve AGS giriş belgesi sorgulama ekranı.